Reis naar de meeste stadswebsites rond het net en je zult verrast zijn door hoeveel mensen beweren meer restaurants per hoofd van de bevolking te hebben dan ergens anders. Dit wordt beweerd door San Francisco; Madison, Wisconsin; Washington DC; en Shreveport, Louisiana. Tenminste Canadese steden inzet dezelfde claim.

Dus welke steden hebben een legitieme aanspraak op de titel van “De meeste restaurants per hoofd van de bevolking?” De National Restaurant Association (NRA) publiceert wel een lijst van restaurants per inwoner per staat. Volgens de Association, Californië heeft veruit de meeste restaurants met maar liefst 87.225 eetgelegenheden. De staat New York komt binnen bij een schamele 58.027. De top vijf wordt compleet gemaakt door Texas (53,631), Florida (41.901) Pennsylvania (31.466).

In termen van per hoofd van de bevolking per staat, Washington DC bovenaan de lijst volgens NRA. De Amerikaanse hoofdstad verhoogt zo’n 0,4 restaurants per 100 mensen. Ten tweede is, verrassend, Montana bij .354 restaurants per 100 personen. Afronding van de NRA’s top vijf zijn Rhode Island (0.304 per 100) Vermont (.303 per 100) New York (.301 per 100). Als je een beetje honger hebt, wil je misschien de drie staten vermijden met de minste restaurants Mississippi, Kentucky en Utah.

In termen van Noord-Amerikaanse steden, is het een beetje moeilijker om vast te stellen wie kan aanspraak maken op de titel van de stad met de meeste restaurants per hoofd van de bevolking.

Hier zijn tien steden met meer dan 100.000 mensen die de claim hebben ingediend. Maar wie heeft de echte claim? Wie biedt de keuken zoeker of gewoon hongerige shopper de meeste keuze? Wie kan aanspraak maken op de titel van The Restaurant City?

De stad San Francisco is een stad van 744.230 mensen en beweert te hebben 2.662 restaurants binnen de stadsgrenzen. Er is geen twijfel dat de standaard van restaurants in de stad van de baai is uitzonderlijk. Als je gewoon San Francisco goed uw dichtheid is 279 mensen per restaurant. Maar vanwege de kosten van huisvesting, het aantal mensen die in de stad goed is gedaald, terwijl het aantal bedrijven, waaronder restaurants, in San Francisco, is een vertekend aantal.