Disposables oftewel wegwerpservice, we kennen het allemaal, maar waar gebruiken we het nou precies voor en waar dient het voor? Lees hier waarvoor je ze allemaal kunt gebruiken.

Festivals, feestjes en evenementen

Een festival is een van de evenementen waar je vaak tegenkomt. Je bestelt een drankje en krijgt een plastic beker of je bestelt wat te eten en dit krijg je in een plastic bakje. Ook koffie en thee krijg je in een koffiebeker karton. Waarom is dit eigenlijk zo? Het is heel simpel. Het belangrijkste is dat je ermee ongelukken ontwijkt. Mochten er namelijk mensen met de bekers gaan gooien dan is er niet veel aan de hand, maar als het glas was geweest was het een ander verhaal. Daarnaast is het makkelijk opruimen. Zo kun je alles weggooien in vuilniszakken en hoef je niet al die glazen te gaan afwassen. Ditzelfde geldt voor andere feestjes en evenementen of in de kroeg.

Bij een grote gelegenheid

Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde verhaal, maar bij grote gelegenheden is het, het makkelijkst als je wegwerpbestek en bekers hebt, zodat je dit niet achteraf allemaal hoeft schoon te maken, maar gewoon weg kan gooien. Daarnaast kun je disposables in verschillende soorten en maten krijgen. Heb je bijvoorbeeld een thema feestje, dan kun je je bekers en bestek daarop aan laten passen. Dit ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Een kinderfeestje

Ook voor kinderen zijn disposables veel makkelijker. Zo kunnen ze zichzelf niet bezeren met een mes en als ze iets laten vallen is het niet meteen stuk. Daarnaast kun je het dus ook zo weer weggooien. Ook kun je voor een kinderfeestje disposables krijgen met leuke printjes en kleuren. Zo hebben ze ook nog eens speciaal service, dit is natuurlijk helemaal leuk.

Disposables zijn dus handiger, zodat je niet hoeft af te wassen en verder zijn ze een stuk minder gevaarlijk dan gewone glazen en borden. Tijdens feestjes en evenementen is dit dus heel erg handig! Je kunt ze krijgen in alle soorten en maten dus saai is het in ieder geval niet.