Net als andere middelen voor het aanbieden van een bedrijf online, tegenwoordig online food portals en restaurant listing portals groeien hun vraag van dag tot dag. U verschillende betaalde resultaten of advertenties zien wanneer u online naar een restaurant zoekt.

Dergelijke soorten portals zijn echt een aanzienlijke inspanning, niet omdat ze gunstig zijn voor de werkgever of de eigenaar van een restaurant, maar omdat ze dienen een enorme lijst van opties voor klanten ook. Ze geven vrijheid om te weten over elk restaurant en hun keukens, gelegen in de buurt van je.

Mensen denken over het algemeen dat beide termen hetzelfde zijn en er is geen verschil tussen hen. Zelfs zij verklaren hun ervaring en hun handelingen over dergelijke portalen. Het is verwarrend om te verschillen tussen een online food portal en een restaurant portal, maar vanwege hun fundamentele ideologie, kunnen ze verschillen. Maar de vraag is hoe kunnen we ze differentiëren als ze bijna dezelfde dingen serveren.

Dus, als criticus of als klant, kunnen we het verschil herkennen aan hun basisconcept. De online Food portals serveren of bieden verschillende keukens om online te bestellen, maar Restaurant listing portals u uw restaurant lijst en boek een tafel in dat. Beide geven u een enorme lijst van restaurants en keukens, maar hoe het te consumeren, het is anders dan hen.

Over het algemeen zijn portals B2B (Business to Business), waarmee een bedrijf zich kan registreren en vermelden in de directory van die portal. Maar in het geval van Restaurants wordt deze functionaliteit Business to Customer, waar klanten online of offline toegang hebben tot hun diensten.

Voor een Restaurant Listing Portals is het een rommelige verwarring om ze te classificeren onder B2B of Business to Customer. Omdat ze beide functies aanbieden. Dit soort portals biedt een dienst om een restaurant onder hun directory te vermelden en aan de andere kant, ze laten een klant om hun tafel te boeken in dat restaurant.